Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Knalsein, Nederlandse Spoorwegen

Collapse
X
 
 • Filteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

  Knalsein, Nederlandse Spoorwegen

  In het geval dat alle andere signalen niet zichtbaar zouden zijn, zoals bij dichte mist, hadden de spoorwachters een laatste redmiddel: ze konden dan een knalsein aan het spoor bevestigen. Het is een met buskruit gevuld doosje, dat op de rails geklemd wordt, en ontploft, als er een trein overheen rijdt. Deze ontploffing wordt door de treinmachinist gehoord en is een opdracht tot het maken van een noodremming. Wordt alleen in noodgevallen gebruikt.

  Metalen knalsein bewaardoosje:


  Nog een voorbeeld van een bewaardoosje:


  Bewaardoosje met de knalseinen erin:


  Voorbeeld van werking, dit keer tijdens een vrolijke gebeurtenis :
  + YouTube Video
  ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  Met dank aan bronnen:

  In 1967 ben ik begonnen met het vereeuwigen van treinen. Op deze site vindt u duizenden foto's met veel achtergrondinformatie.

  Het Spoorwegmuseum is het leukste station van Nederland! Een dagje uit met spannende attracties, leuke evenementen en imposante treinen.  De Domeinnaam Feijenoordsemeesters.nl is gevangen door DomeinQuarantaine.nl. Probeer het zelf ook en dropcatch mooie domeinnamen direct uit quarantaine.

  #2
  las het en het deed me direct aan een interesante film van pyrodave denken.
  dus hier is die dan
  He is a link to the history of the Railroad Torpedo. Thanks Dennishttp://cprr.org/CPRR_Discussion_Group/2008/03/torpedo-requiem.html
  'je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid'

  Comment


   #3
   Mooie dingen zeg, ken filmpjes uit mexico met deze knallers en die zijn niet verkeerd! Zullen waarschijnlijk ook geen standaard knalseinen zijn maar goed, leuk topic!
   Raaddebom.nl

   Comment


    #4
    Daar heeft mn pa wel eens over zitten vertellen. Toen hij puber was (zo rond 1960) toen jatten ze die noodseindoosjes uit de locs die in de houthavens en langs de hemweg in A'dam gerangeerd stonden.

    Vervolgens werden ze op de tramrails van de Amsterdamse stadstram gelegd, waarna een nietsvermoedende trambestuurder 10 kleuren bagger scheet door de schrik. Hilariteit ten top voor die tijd vermoed ik zo

    Comment


     #5
     Kende deze dingen helemaal niet, erg leuk om eens te lezen!
     我也喜欢年纪较大的烟花

     Comment


      #6
      我也喜欢年纪较大的烟花

      Comment


       #7
       Daar heeft hij geen woord aan gelogen. Wij deden dat ook eind jaren tachtig. Maar was best gevaarlijk op de trambaan. Een meisje van school had een keer het metaal in haar been gekregen. Wij noemden het treinbommen.

       Comment

       Working...
       X