Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Verdachte dodelijk ongeval haaksbergen had jarenlange ervaring met klaphamers

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Verdachte dodelijk ongeval haaksbergen had jarenlange ervaring met klaphamers

    De man die verdachte is in het onderzoek naar het dodelijke ongeluk in Haaksbergen heeft ervaring met klaphamers. Dat verklaart zijn advocaat Janbart Kalk aan ‘RTV-Oost’.
    “Hij wist dus heel goed waar hij mee bezig was. Daarom is het ook zo belangrijk dat grondig wordt uitgezocht wat hier is misgegaan”, aldus Kalk.

    HAAKSBERGEN
    De advocaat voegt daaraan toe: “Dat alles laat onverlet dat hij het vreselijk vindt wat er is gebeurd en meeleeft met de nabestaanden en de familie van de getroffen gezinnen.”

    De verdachte had voor deze Oud en Nieuw een nieuwe, kleine klaphamer gekocht met daarbij kant-en-klaar klappoeder. Volgens zijn advocaat heeft hij jarenlange ervaring met het alternatieve vuurwerk. “Dit heeft nooit enig probleem veroorzaakt.”

    KLAPHAMERS
    Hoe het ongeluk, waarbij een 12-jarige jongen omkwam en een ander kind gewond raakte, heeft kunnen gebeuren weet de raadsman niet. “Die dag heeft hij de klaphamer bediend op exact dezelfde wijze als altijd. Iedereen stond, zoals gebruikelijk, op veilige afstand en er werd vooraf gewaarschuwd voor de knal. De enige die dichtbij de klaphamer stond, was mijn cliënt zelf. Om ‘m te bedienen. Als hij had gedacht dat de klaphamer onveilig was, had hij ‘m uiteraard nooit gebruikt. Naar het zich vooralsnog laat aanzien is er bij de knal iets losgeschoten van de klaphamer. Cliënt had dat zelf niet in de gaten. Er lagen ineens verderop twee jongens gewond op de stoep.”

    De man die verdachte is in het onderzoek naar het dodelijke ongeluk in Haaksbergen heeft ervaring met klaphamers, aldus advocaat Janbart Kalk.
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:
Working...
X