Aankondiging

Collapse

BELANGRIJK: scherper toezicht in nieuwsgedeelte

BELANGRIJK!

De media maakt graag gebruik van aannames, vaak kloppen feiten niet en worden onderwerpen en stellingen op een andere manier opgesteld waardoor vuurwerk sowieso negatief in de media komt. De media kan flinke ergernissen opleveren, maar alle media mag en zal geplaatst blijven worden, of het nu positief of negatief is m.b.t. vuurwerk.

Er zijn de laatste jaren tal van discussies op het forum ontstaan bij nieuws over verkeerd gebruik, gevaar, vernielingen en overlast waarbij de sfeer onderling ook vaak gespannen werd. Wij zullen vanaf dit jaar ook strenger toezien op de sfeer in de topics en waar nodig waarschuwen en topics sluiten.
Lees meer
See less

Nieuw systeem helpt politie bij herkennen van vuurwerksnippers

Collapse
X
 
 • Filteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

  Nieuw systeem helpt politie bij herkennen van vuurwerksnippers

  Een nieuw model, dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, zorgt ervoor dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voortaan makkelijker onderzoek kan doen naar vuurwerksnippers. Het systeem is samen met politie en het Openbaar Ministerie (OM) ontwikkeld. Het gaat om de website vuurwerkverkenner.nl. Die site helpt de politie om aan de hand van foto's van vuurwerksnippers te herkennen welk (professioneel) vuurwerk is ontploft.

  Bij het ontwikkelen heeft het NFI kunstmatige intelligentie toegepast. Het NFI heeft ervaring met het trainen van AI-modellen voor het herkennen van afbeeldingen. "We wilden kijken of we ook een model konden trainen om de vuurwerksnippers te herkennen. Zo ontstond het idee voor de webapplicatie", zegt NFI-deskundige Jan Dalmolen.

  De NFI-medewerkers trainden het AI-model door het voorbeelden van vuurwerk te laten zien, zowel intacte etiketten als snippers. In samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn hiervoor honderden stukken zwaar vuurwerk opgeblazen.

  Daarna zijn duizenden snippers verzameld en op hoge kwaliteit gefotografeerd. Het gebruikte vuurwerk is beschikbaar gesteld door het OM en was afkomstig van inbeslagnames.

  Kan helpen bij doen van onderzoek
  De politie verwacht dat de applicatie kan helpen bij onderzoek. "Als we precies weten welk vuurwerk is gebruikt, kunnen we daarmee mogelijk verbanden tussen incidenten leggen. Als we bij een verdachte een specifiek type vuurwerk aantreffen, dat bijvoorbeeld bij aanslagen is gebruikt, dan kan dat als bewijs dienen", zegt Raoul de Graaff, forensisch specialist bij politie-eenheid Noord-Holland.

  De vuurwerkverkenner is door elke politieagent op straat te gebruiken. Ze kunnen snippers fotograferen en identificeren zodat ze weten naar welke vuurwerkdeeltjes zij op straat nog moeten zoeken.

  "Die deeltjes kunnen sporen bevatten die naar de dader leiden", zegt De Graaff. Bovendien weten politiemedewerkers op straat meteen wat de kracht van het vuurwerk is. Dat is relevant als ze niet-ontploft vuurwerk op straat vinden, maar het helpt ook bij het bepalen voor welk vergrijp een verdachte later wordt vervolgd.

  ​Bron: Nu.nl

  #2
  Nice! Aanpakken die criminelen.

  Comment


   #3
   Mooie site om labels te verkrijgen. Hahahahah
   http://www.youtube.com/c/ReVerser

   Comment


    #4
    Ach 31 december is en blijft mijn snipperdag!
    Kom zei de vis in de vissenkom.

    Comment


     #5
     Klinkt tijdrovend.
     https://www.youtube.com/watch?v=PuM61fwgX-c

     Comment


      #6
      Ach wat Cigarman hierboven al aanhaalde. 31 December blijft mijn snipperdag.
      December Will Be Magic Again!!

      Comment


       #7
       En wie dacht nog meer dat het om een verlate 1 april grap ging
       Team Anti Crackling en kunstkerstbomen

       Comment


        #8
        Het lijkt alsof ze gewoon jaloers zijn op de geweldige labelwebsite van Roel

        Comment

        Working...
        X