Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Groep jongens steekt onder schooltijd illegaal vuurwerk af in Zaltbommel

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Groep jongens steekt onder schooltijd illegaal vuurwerk af in Zaltbommel

    Een groep jongens heeft afgelopen vrijdag onder schooltijd (illegaal) vuurwerk afgestoken in Zaltbommel. Verschillende prullenbakken werden vernield. Een jongen werd aangehouden.

    Afgelopen vrijdag werden er verschillende prullenbakken in Zaltbommel vernield door (illegaal) vuurwerk. De politie kwam na een onderzoek uit bij acht jongens. Uiteindelijk bleken drie van de jongens van 14 jaar verschillende soorten illegaal vuurwerk bij zich te hebben dat in beslag werd genomen door de politie.

    Een van de drie jongens die in bezit was van het illegaal vuurwerk is aangehouden. Dit omdat hij een Cobra 6 bij zich had. ,,Een Cobra is een zeer zwaar explosief die kan zorgen voor veel letsel bij iedereen in de omgeving. Het is gevaarlijk en instabiel vuurwerk waar wij als politie streng op acteren.”

    Onder schooltijd
    De jongens bleken het vuurwerk af te steken onder schooltijd, ze hadden bezig moeten zijn met een schoolopdracht. ,,Om deze reden zijn wij met de jongens naar hun school gegaan waar wij met de jongens en de school gesproken hebben over wat er nu gebeurd was. De samenwerking met de school was hierin erg zinvol, zij zullen los van de ons onderzoek ook nog kijken wat hierin gepast is richting de leerlingen", laat de politie weten.

    De politie maakt een dossier op en stuurt het richting Justitie. Daar bepaalt men of Halt in actie moet komen, of dat er een andere straf op wordt gelegd. Dit kan een taakstraf zijn.

    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:
Working...
X