Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Arnhemse winkels scoren goed met Duits vuurwerk

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Arnhemse winkels scoren goed met Duits vuurwerk

    ARNHEM - Scherp geprijsd Duits vuurwerk loopt als een trein bij de vuurwerkwinkels in Arnhem en omgeving.

    „De actie van de importeur om de winkels in de grensstreek te bevoorraden slaat echt aan", meldt Ralph van Aken bij Ralva Autoshop aan het Kerkpad in Elden. „Een hele goeie zet van ze om het verlies van klanten aan ons buurland tegen te gaan.*Zo hou je onze economie gaande."

    Potje knallen
    Vooral siervuurwerk vloog vandaag massaal de winkel uit in Arnhem en de omringende gemeenten. Liefhebbers van een stevig potje knallen zijn er echter nog steeds. Vader en zoon Hendriks zijn in hun sas met hun vijfhonderdknallers en Thunder Kings. Met de veiligheidsbril op en met een aansteeklont bij de hand.

    Veiligheid
    Van Aken herinnert zich nog dat ze in 1965 in hun zaak het uit China nat aangeleverde vuurwerk gewoon voor de kachel droogden. Zijn collega Peter Hendriks wijst op de veiligheidsmaatregelen van nu, met een bunkeropslag en gepantserde pakketten. „Het zit in kippengaas ingepakt met dikke stalen banden eromheen."*

    Zomer
    De vuurwerkhandel begint al in de zomer op stoom te komen. „Dan worden we door de handel uitgenodigd voor vuurwerkshows met demonstraties van alles wat nieuw is", vertelt Marieke van Aken. „Daarna komen de controleurs bij je om te kijken of je genoeg veiligheidsmaatregelen hebt genomen.

    Te warm
    Haar man Ralph stelt dat de aanvoer dit jaar wel met wat problemen kampte. „In China was het erg warm en boven de dertig graden mag er geen vuurwerk gemaakt worden. Daarom lag de productie vier*maanden stil. Het wordt daar allemaal met de hand gerold en ligt buiten te drogen."

    Bron
    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!
Working...
X