Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Publiek geniet van vuurwerkshow Onrust Nieuw Buinen

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Publiek geniet van vuurwerkshow Onrust Nieuw Buinen

    NIEUW BUINEN – Vanavond kwamen zo’n 1.100 bezoekers naar de vuurwerkshow bij Onrust in Nieuw Buinen.

    Vanavond vond bij Onrust aan de Drentse Poort in Nieuw Buinen de jaarlijkse vuurwerkshow plaats. Zo’n elfhonderd bezoekers genoten van het sier- en knalvuurwerk wat vanaf zeven uur achter de zaak werd afgestoken.

    Zelf moeten ze nog even geduld hebben. In Nederland mag pas op de laatste drie dagen van het jaar vuurwerk worden verkocht. Deze regel is bedoeld om overlast tot een minimum te beperken. De verkoop van vuurwerk start op 29 december en mag alleen op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur worden afgestoken.

    Vuurwerk mag uitsluitend worden verkocht bij vuurwerkwinkels met een vergunning. Het vuurwerk dat u in deze winkels koopt, moet voldoen aan wettelijke eisen. U kunt een legale vuurwerkwinkel herkennen aan een bordje met de tekst: “Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden”.

    Minimumleeftijd voor kopen van vuurwerk
    Je moet minimaal 12, 16 of 18 jaar zijn om vuurwerk te kunnen kopen. De minimumleeftijd hangt af van het soort vuurwerk.
    Categorie:

    I -Vanaf 12 jaar Geschikt voor gebruik in besloten ruimte(binnenshuis) Weinig gevaar Bijna geen geluid

    II – Vanaf 16 jaar Geschikt voor gebruik buitenshuis in een afgebakende plaats Weinig gevaar Laag geluidsniveau

    III – Vanaf 18 jaar Geschikt voor gebruik buitenshuis in een grote open ruimte Middelmatig gevaar Geluidsniveau niet schadelijk voor uw gezondheid

    Op de verpakking van het vuurwerk staat welke leeftijd je moet hebben. Vuurwerk in categorie I, zoals sterretjes, mag u het hele jaar kopen en afsteken. Je mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk kopen en in huis bewaren.

    Klik HIER voor alle regels over het afsteken en de verkoop van vuurwerk.

    Foto’s/video: Ronny Regio Events

    bron











    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:
Working...
X