Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Leuke jaarwisseling: pak de vuurwerkbril!

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Leuke jaarwisseling: pak de vuurwerkbril!

    LOCHEM - Ook dit jaar bieden de oogartsen van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen weer vuurwerkbrillen aan. Zo willen de oogartsen een bijdrage leveren aan een veilige en leuke jaarwisseling.

    Een vuurwerkbril beschermt de ogen tijdens het afsteken van én het kijken naar vuurwerk. Zo'n bril kan gedragen worden over een gewone bril.

    "Aandacht voor preventie van oogletsels door vuurwerk blijft altijd nodig," aldus oogarts Guus van Hoogerwou. "Cijfers laten zien dat er elke jaarwisseling helaas grote aantallen slachtoffers in ziekenhuizen behandeld moeten worden voor oogletsels."


    In Apeldoorn en Zutphen konden de afdelingen Spoedeisende Hulp op 1 januari 2016 gelukkig terugkijken op een relatief rustige jaarwisseling. Van Hoogerwou: "Meer en meer mensen dragen een vuurwerkbril tijdens het afsteken van of kijken naar vuurwerk. Maar helaas doet nog steeds niet iedereen dit. Door het dragen van een dergelijke bril kan een groot aantal slachtoffers worden voorkomen".

    De vuurwerkbril is te koop voor € 2,- (kostprijs) bij de oogartsen in het ziekenhuis in Apeldoorn en Zutphen en op de poliklinieken in Epe en Lochem.
    De brillen zijn verkrijgbaar in het groot en klein (junior) en in verschillende kleuren. Zo lang de voorraad strekt.

    Bron
    Volg Vuurwerkcrew.nl ook op:
Working...
X