Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Trend: knallen met de buren.

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Trend: knallen met de buren.

    Vuurwerkliefhebbers kunnen vanaf vandaag helemaal los: de verkoop van vuurwerk is officieel begonnen. Nieuwste vuurwerktrend: het buurtpakket.

    Rotjes, vlinderbommen en knalerwten zijn nog steeds populair maar wil je écht vernieuwend zijn, dan is er het buurtpakket. Dit vuurwerkpakket komt het dichtst in de buurt bij professioneel vuurwerk. Verkopers zien een stijgende verkoop van de buurtpakketten.
    Met de buurtjes

    Een buurtpakket steek je niet alleen af. Je klopt aan bij die buurman en gaat samen naar een vuurwerkwinkel. De buurtpakketten die daar verkocht worden zijn er in verschillende prijsklassen: van 100,- tot 379,50. Een voordeel: je kunt de kosten delen. "En de regel is: hoe duurder het pakket, hoe langer je van het vuurwerk kunt genieten", aldus Jasper Groeneveld van Lesli Vuurwerk.
    Yes! Niet meer naar België!

    Lesli Vuurwerk, de grootste vuurwerkimporteur van Nederland, is sinds vorig jaar begonnen met de verkoop van buurtpakketten. "We verkopen ze omdat we merken dat mensen oud en nieuw vaker in groepen willen vieren en het liefst professioneel siervuurwerk willen hebben."

    En dat is te zien aan de populariteit van de vuurwerkpakketten. Groeneveld: "We hebben nu al meer verkocht dan vorig jaar en het is nog niet eens 31 december. De verkoop is al gestegen met 12%."

    Zelfs de professional is fan

    Ton van der Hart organiseert al 15 jaar vuurwerkshows. "Professionele shows bestaan soms wel voor 100% uit consumentenvuurwerk: dat is tegenwoordig net zo goed als professioneel vuurwerk". We hoeven volgens Van der Hart niet meer naar België en Duitsland voor mooi vuurwerk. In Nederland is het vuurwerk net zo goed.
    Populairst

    Het buurtpakket wordt steeds populairder, maar welk vuurwerk wordt het meest verkocht? We knallen in ieder geval voor 65 miljoen euro vuurwerk de lucht in. Branchevereniging Consumentenvuurwerk geeft een top 5:

    1) 500 gram potten

    2) Vuurpijlen

    3) Samengesteld pakket potjes en pijlen

    4) Astronauten

    5) Grondbloem

    Bron: http://www.rtl.nl/components/actueel...rtvuurwerk.xml
Working...
X