Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Den Haag wil aanpak zwaar vuurwerk

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Den Haag wil aanpak zwaar vuurwerk

    DEN HAAG - De vier grote steden Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht willen dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid wat doet tegen zwaar illegaal vuurwerk. Volgens de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen is dit vuurwerk uit het buitenland steeds makkelijker verkrijgbaar en wordt het veel vaker gebruikt.

    Van Aartsen spreekt van een ‘gevaarlijke trend’ in de viering van de jaarwisseling. Hij schrijft dit in een brief aan de gemeenteraad. De grote steden willen dat het rijk preventief ingrijpt.

    ‘Zo lang er op rijksniveau weinig gedaan kan worden aan de verkrijgbaarheid moeten gemeenten het hebben van vroege signalen en de informatiepost om te kunnen optreden’, schrijft Van Aartsen.

    Onderzoek naar schade

    In de brief gaat hij verder in op de uitkomsten van een onderzoek dat gedaan is onder leiding van prof. Mr. Van Vollenhoven. De grote steden hadden hierom verzocht en wilden een antwoord op de vraag of het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw in verhouding staat tot de schade, overlast en veiligheidsproblemen die het oplevert.

    De conclusie is dat het afsteken van vuurwerk, grote risico’s met zich meebrengen die kunnen leiden tot ernstige gebeurtenissen met soms ongekende effecten op hulpverleners. Toch wil Van Aartsen niet overgaan tot een vuurwerkverbod omdat het een diep gewortelde traditie is.

    Hij stelt dat de keuze voor een traditionele oud-en-nieuw viering tegelijk een keuze is voor het accepteren van een zekere mate van overlast.

    Het laatste nieuws, weer, verkeer uit regio Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Kijk al onze programma’s terug en download de app!
Working...
X