Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hong Kong - Dodental aanvaring Hongkong loopt op naar 36

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Hong Kong - Dodental aanvaring Hongkong loopt op naar 36

    Dit bericht kwam mij net ter ore, deze mensen waren onderweg naar de grote vuurwerkshow en helaas dit bizarre en noodlotige ongeval.

    Bij een aanvaring tussen een sleepboot en een veerboot in de haven van Hongkong zijn maandagavond ten minste 36 mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt. De sleepboot was met ongeveer 120 opvarenden op weg naar Victoria Harbour toen hij bij het eiland Lamma in aanvaring kwam met de veerboot en gedeeltelijk zonk.

    De boot was door het elektriciteitsbedrijf van Hongkong afgehuurd voor een personeelsuitje. Daarbij zou het grote vuurwerk worden bekeken dat maandag boven de haven werd afgestoken ter gelegenheid van de herdenking van de stichting van de Volksrepubliek China.

    Doorgevaren
    Directeur Yuen Sui-see van het elektriciteitsbedrijf Power Assets Holding zei dat de veerboot na de aanvaring was doorgevaren. Hij ontkende dat de boot met feestgangers te zwaar beladen was. Aan boord waren 121 passagiers en drie bemanningsleden, terwijl de capaciteit meer dan tweehonderd passagiers bedraagt.

    De veerboot raakte beschadigd, maar kon op eigen kracht de haven bereiken. De kapitein van de veerboot was volgens de omroep RTHK doorgevaren omdat hij vreesde dat zijn schip anders kon zinken.

    Snel gezonken
    Overlevenden verklaarden dat de boot na de aanvaring snel begon te zinken. De hulpdiensten arriveerden twintig minuten na de aanvaring. Daarna werden aanvankelijk zeventien doden geborgen, terwijl acht andere slachtoffers in het ziekenhuis overleden.

    Lamma is het op twee na grootste eiland van Hongkong en ligt aan een van de drukste scheepvaartroutes van de stad. Televisiestations zonden beelden uit van de gezonken boot, waarvan de boeg recht uit het water omhoog stak.

    BRON
    Vuurwerk doet de duivels dansen
Working...
X