Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerkverkoop is nog geen knaller

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerkverkoop is nog geen knaller

    HARDENBERG/OMMEN - Sier- en knalvuurwerk gingen woensdag nog niet als warme broodjes over de toonbank in het Vechtdal. De verkopers voorspellen een run op oudejaarsdag.

    Henk van Lenthe van Van Lenthe in Hardenberg geeft een blikje Red Bull mee aan klanten die bepakt naar buiten gaan. "Je moet alcoholvrij afsteken vinden we. Dat is veiliger", is zijn mening. Hij vindt het deze woensdagmiddag nog iets te rustig wat betreft de losse verkoop. In de voorverkoop zijn rond de honderd pakketten besteld met prijzen die liggen tussen honderd en tweehonderd euro. "Zo kun je met een straatje bij elkaar voor twintig euro per gezin een mooie show geven. Dat werkt prima." Concurrentie van het nabijgelegen Duitsland voelt hij niet. "Ook daar zijn de regels steeds strenger. Strijkers mogen ook niet meer. Duitsers komen nu hier, omdat in Nederland goede kwaliteit wordt geleverd."

    Jeannet verkoopt in Bergentheim bij de Vuurwerkgigant en ziet dat 'meest vaders met kindertjes komen om te kopen en dat loopt lekker door. Ook de oudere jeugd komt hier om hoofdzakelijk knallers te kopen. Gemiddeld vijftig euro wordt per klant betaald.'

    Volgens Erwin Veneberg van de gelijknamige winkel in Hardenberg moet de verkoop nog op gang komen. "Vrijdagmorgen gaat het storm lopen. Dat kan ik nu al vertellen. In de voorverkoop zijn al 150 pakketten besteld van rond de drie- à vierhonderd euro. Ook worden lonten verkocht."

    Bij stunthandel.nl aan de Wisseling in Dedemsvaart is de publieke belangstelling volgens Herman Geerdink goed te noemen. Het is fifty-fifty wat betreft sier en knal. "De bestellingen zijn ten opzichte van vorig jaar wel verdubbeld", meldt hij. De naamsbekendheid van het jonge bedrijf begint zijn vruchten af te werpen.


    Vuurwerkcrew.nl : Het leukste vuurwerk forum met alle info over vuurwerk!
Working...
X