Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Voorontwerp plan voor opslag en verkoop van vuurwerk ter inzage

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Voorontwerp plan voor opslag en verkoop van vuurwerk ter inzage

    Voorontwerp plan voor opslag en verkoop van vuurwerk ter inzage

    Het Almeerse college van b en w heeft ingestemd met het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de opslag en verkoop vuurwerk. Dit plan regelt de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk in de bestaande stad van Almere. Het noemt een beperkt aantal toegestane locaties en bepaalt de benodigde veiligheidsafstanden. Het plan komt voort uit enerzijds de verplichting om gemeentelijke bestemmingsplannen aan te passen volgens het landelijk Vuurwerkbesluit (uit 2002) en anderzijds een ruimtelijke vertaling van de door het college vastgestelde beleidsnota Ruimtelijke Implementatie Vuurwerkbesluit Gemeente Almere 2004/2005.

    Overkoepelend

    Met dit nieuwe paraplubestemmingsplan zijn de regels voor opslag en verkoop van consumentenvuurwerk in de bestaande stad voortaan vastgelegd in één overkoepelend plan. Deze regels vervangen of zijn een aanvulling op de bestaande bestemmingsplannen. In het nieuwe plan staat aangegeven om welke plannen het hierbij gaat. Het paraplubestemmingsplan vormt een gedeeltelijke herziening van die bestemmingsplannen. De procedure van een paraplubestemmingsplan is echter dezelfde als van een ‘gewoon’ bestemmingsplan, met dezelfde rechtsbescherming.

    Locaties


    Globaal regelt dit bestemmingsplan dat er geen consumentenvuurwerk mag worden opgeslagen, herverpakt en verkocht in woonwijken. Ook vermeldt het plan de drie soorten locaties waar consumentenvuurwerk wél mag worden opgeslagen, herverpakt en verkocht. Deze zijn: bedrijventerreinen, bestaande detailhandelsbedrijven in consumentenvuurwerk in woonwijken (teruggebracht tot één specifieke locatie) en winkelcentra (tot maximaal 10.000 kg).

    Bij de winkelcentra gaat het om het stadshart, de winkelcentra van de stadsdelen, wijkwinkelcentra, buurtwinkelcentra, grootschalige detailhandel en enkele winkels aan de rand van de stad, zoals tuincentra.

    Veiligheidsafstanden

    Naast een beperking van de locaties voor opslag, herverpakking en verkoop van vuurwerk, regelt dit bestemmingsplan ook dat bedrijven zich aan de veiligheidsafstanden uit het Vuurwerkbesluit moeten houden en dat de vereiste afstanden gevonden moeten worden op het eigen terrein van dat bedrijf. Dit laatste is overigens een aanscherping door het college van de veiligheideisen volgens het landelijk Vuurwerkbesluit.

    Inspraak

    Het voorontwerp bestemmingsplan zal gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. De periode van ter inzage legging wordt via de gemeentelijke bekendmakingenpagina in Almere Vandaag bekend gemaakt. In deze periode kunnen inspraakreacties worden ingediend

    Bron:
Working...
X