Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  VWC-Lid tristen's schermafbeelding
  Geregistreerd
  11 januari 2010
  Locatie
  Limburg
  Berichten
  3.189
  Thanks
  1.320
  Thanked 2.762 Times in 1.154 Posts

  Help bij vuurwerkoverlast

  Voorschoten - Hoewel de jaarwisseling nog even op zich laat wachten, zijn in Voorschoten de afgelopen weken al harde knallen van vuurwerk te horen geweest. Het afsteken van vuurwerk levert niet alleen overlast en ergernis op, het kan ook gevaarlijk zijn. De politie is de komende maanden extra alert op het afsteken van vuurwerk in Voorschoten en kan uw hulp daarbij goed gebruiken.

  Het is belangrijk dat overlast gemeld wordt. Op basis van de meldingen kan de politie reageren en de veroorzakers achterhalen en aanhouden. We vragen u om overlast altijd te melden. Hoort u luide vuurwerkknallen,* bel dan direct de politie via telefoonnummer 0900-8844.

  Achterhalen en aanhouden
  Om de politie te helpen bij het achterhalen en aanhouden van de veroorzaker(s) van de overlast, kunt u letten op* de locatie waar de knallen vandaan komen en de beschrijving van de veroorzaker(s). Gaat het om één persoon of om een groep, welke kleding dragen de veroorzakers (bv. de kleur jas of pet enz.), zijn de veroorzakers op de scooter, op de fiets of te voet?

  Gevaar voor de omgeving
  In veel gevallen gaat het om illegaal vuurwerk en dat is niet voor niets illegaal. Als dit vuurwerk in grote getale is opgeslagen in een woning, garagebox of schuur, loopt de omgeving echt gevaar. Daarnaast is illegaal vuurwerk vaak het soort dat gebruikt wordt voor het vernielen van bijvoorbeeld straatmeubilair. De meeste vuurwerkverwondingen komen door illegaal vuurwerk en het is niet altijd degene die het vuurwerk afsteekt die gewond raakt.

  Als u vermoedt dat ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen, meldt dit dan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook een anonieme melding doen bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  Bron: http://www.volnieuws.nl/index.php?op...9#.UIrgCqNNfJs
  http://www.youtube.com/user/AKHFireworksTeam

 2. #2
  VWC-Lid aasamember's schermafbeelding
  Geregistreerd
  30 november 2008
  Berichten
  3.514
  Thanks
  4.934
  Thanked 1.689 Times in 885 Posts
  Tja ze zijn nu vast bang in voorschoten na wat vorige keer is gebeurd
  Maar het ligt toch aan de persoon
  A Click on 'Thanks' a day Go's a Long way

 3. #3
  VWC-Lid -Ghost-'s schermafbeelding
  Geregistreerd
  4 juli 2009
  Locatie
  N-H
  Berichten
  846
  Thanks
  690
  Thanked 855 Times in 301 Posts
  Eerlijk gezegd geloof ik niet dat de meeste ongelukken met vuurwerk door illegaal vuurwerk komen. Komt vaak genoeg voor dat iemand een oog verliest door een simpel babypijltje. Of door de dronken buurman, die grote Nederlandse pijlen in een bierflesje stopt, met alle gevolgen van dien.

  Dat de ongelukken waarbij het meeste letsel veroorzaakt word met illegaal vuurwerk gebeurd geloof ik best, het is immers wel zo dat bijvoorbeeld een cobra een stuk meer kracht heeft dan een rotje.

  Maar als je alle ongelukken op een hoop gooit denk ik dat brandwonden en het verlies van ogen het meeste voorkomt, en het overgrote deel daarvan komt door het (onjuist) gebruik van legaal vuurwerk.

  Ik heb liever dat een freak op een groot veld shells staat te schieten en het publiek op grote afstand staat, dan van die binkies die de straat door slenteren en babypijltjes lukraak overal heen gooien en met legale romeinse kaarsen op mekaar staan te schieten...

 4. The Following 3 Users Say Thank You to -Ghost- For This Useful Post:


Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •