Boerenbond mag vuurwerk verkopen.

De nieuwe Boerenbond in Berlicum kan met trots aankondigen dat ze officieel vuurwerkverkoper zijn. Aan alle zeer strenge eisen met betrekking tot de opslag en verkoop van vuurwerk hebben ze voldaan en zodoende zijn alle vergunningen nu verkregen.

Om die reden ben ik vandaag eens gezellig gaan bijpraten met de afdelingsleiders van de Boerenbond. Stefan Lukken had ik tijdens een vorig bezoek al gesproken maar nu ontmoette ik ook Jack van den Born.

Jack heeft hij alles over de veiligheidseisen van vuurwerkverkoop en opslag nog eens duidelijk uitgelegd. Voor de opslag van vuurwerk hebben ze twee vuurwerkbewaarplaatsen die aan alle wettelijke eisen voldoen o.a. voorzien van een sprinklerinstallatie.

Als je vervolgens mag zien hoe de pakketten vuurwerk binnenkomen dan besef je pas dat daar, tijdens de verzending ook niks mis mag gaan. Kijk een goed naar de foto.
Er is eerst een hele stevige doos waaromheen een heel gaaswerk van zeer sterk ijzer gemaakt is. In die doos zit weer een binnendoos en alles is ook nog eens apart ingepakt met brandwerend papier in de binnendoos (dat zijn de groene papieren die u in de doos zit liggen). Dan wordt de gehele doos ook nog eens met sterk bandmateriaal dichtgebonden.

Alles moet opgeslagen worden in de linker bewaarplaats. Een kleine hoeveelheid vuurwerk gaat voor verkoop in de winkel naar de rechter bewaarplaats. Ook de aangesproken dozen staan in de rechter bewaarplaats. Er zijn zeer strenge regels waaraan men zich moet houden en alles moet in een logboek worden opgeschreven. Maandelijks moet de beveiliginginstallatie getest worden. Dit alles moet weer in het logboek te controleren zijn door de bevoegde controlerende instanties.

Voor de brandveiligheid zijn er overal sprinkler installaties aangelegd. Waar ook weer een maandelijkse controle aan vast zit. Alles in het belang van de veiligheid. Er is dan ook door iedereen hard gewerkt om aan alle regels te voldoen. Zie foto’s.
Het is zodoende ook best spannend geweest of de keurende instanties alles in orde bevonden en de vergunningen op tijd vergund konden worden. Men heeft met zoveel verschillende instanties en regelgeving te maken.


Nu alles in kannen en kruiken is kan de Boerenbond aan de inwoners van Berlicum en Middelrode zeggen: Kom gerust bij ons kopen. We zijn door een hele strenge selectie gegaan en hebben die glansrijk doorstaan. Nu mag er verkocht gaan worden. Vanaf heden kan iedereen al gaan uitzoeken welk vuurwerk men graag wil hebben. Dit kan in de voorverkoop besteld worden.
Tijdens de drie dagen van offici√ęle verkoop kan men deze bestelling dan komen afhalen in de winkel.Er is vuurwerk in allerlei prijsklassen. Als er in de voorverkoop een bestelling van minimaal ‚ā¨ 40,- gemaakt is dan krijgt men bij het ophalen, er gratis nog een vuurwerk erbij.(Zie website) Als u graag knallers heeft dan kunt u al 200 kanonslagen kopen voor ‚ā¨ 0,99. Ziet u graag siervuurwerk wat niet zoveel herrie maakt en u niet teveel geld wil uitgeven dan zijn er 50 grondbloemen voor ‚ā¨ 1,29. Verder is er heel veel siervuurwerk, met en zonder een harde knal en er is zelfs vuurwerk met een stoere buitenkant.

Wilt U iets spectaculairder vuurwerk dan zijn de grotere 500 grams potten prachtig. In het krantje telde ik er al 14 stuks. En allemaal even mooi. U kunt uit een groot assortiment kiezen.

Aan de veiligheid tijdens de jaarwisseling is ook gedacht. Men heeft veilige aansteeklonten, vuurwerkklem, een lanceerbasis en veiligheidsbrillen. Zelfs het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een campagne begonnen voor bescherming van de ogen en is op drie verschillende locaties gestart met de verkoop van vuurwerkbrillen. Men schreef dat vooral de omstanders meer risico lopen op oogletsel en men hoopte zo het aantal van 50 vuurwerkslachtoffers naar beneden te halen. De helft van deze slachtoffers had oogletsel. De Boerenbond is er dus alles aan gelegen om u veilig het nieuwe jaar in te loodsen. Het houdt niet op bij de beveiliging in het pand.
Als u thuis bent en het nieuwe jaar feestelijk begint moet er ook aan de veiligheid gewerkt worden. In Berlicum en Middelrode is geen verkooppunt van het ziekenhuis maar u kunt er wel beschermende brillen kopen. Door de verkoop van deze veiligheidsbrillen probeert men er mede voor te zorgen dat u en uw kinderen deze bril op gaan zetten als ze buiten gaan kijken naar dat mooie schouwspel.
Bij de Boerenbond bent u voor ‚ā¨ 1,99 al eigenaar van een bril voor kind of volwassene. Er is zelfs keuze uit twee verschillende kleuren.

Wilt u meer weten, ga dan eens op de site van de Boerenbond kijken. www.boerenbond.com daarna kunt u naar vuurwerk bestellen gaan maar uw vuurwerk kunt u ook bestellen via www.goedvuurwerk.nl

U kunt thuis achter uw computer al het vuurwerk uitzoeken en dit dan tijdens de drie dagen van verkoop kunt u uw bestelling gaan ophalen bij ‚ÄúDe Boerenbond‚ÄĚ aan de Milrooijseweg 49, 52458 KG in Berlicum
Hebt u nog vragen dan kunt u een mail sturen naar: [email protected] of spreekt u liever iemand persoonlijk en u bent niet in de mogelijkheid om naar de winkel te gaan , dan mag u altijd bellen naar het volgende telefoonnummer: 073-503 4703

http://www.mooibalkum.nl/index.php?s...ieuws&id=24220