Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Werkstraf geëist voor oudjaarsrellen

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Werkstraf geëist voor oudjaarsrellen

    Ruim een jaar na dato moesten twee Surhuisterveners (19 en 20 jaar) zich voor de rechtbank verantwoorden voor hun -vermeende- aandeel in de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling 2007-2008 in hun woonplaats. Op de Burmaniastraat was op oudjaarsdag van 2007 een grote brandstapel gebouwd van onder meer oude bankstellen en afvalhout.

    Brandweerlieden werden bedreigd en met vuurwerk bestookt toen ze probeerden de brand te blussen. In dezelfde zaak werden al een aantal minderjarigen veroordeeld tot fikse werkstraffen. De 19-jarige zou betrokken zijn geweest bij het verzamelen van het brandbare materiaal en het gooien van vuurwerk naar de brandweer. De verdachte ontkende dat hij heeft meegeholpen bij het opbouwen van de brandbult.

    Ook had hij geen vuurwerk -nitraatbommen, vlinderbommen en babypijltjes- naar de brandweer gegooid. Zijn moeder trad op als getuige. Zij bevestigde de verklaring van haar zoon. De andere verdachte bekende dat hij twee molotovcocktails had gemaakt voor een paar vrienden. De brandbommen zouden gebruikt zijn om het vuur aan te steken.

    Volgens de brandweer was de situatie op de Burmaniastraat gevaarlijk en bedreigend geweest. Terwijl het zicht door de extreem dichte mist zeer slecht was, spatte het zware vuurwerk tussen de voeten van de brandweerlieden uiteen. Een groep van zo'n 40 tot 50 personen had zich rond de brandstapel verzameld. Uiteindelijk kwamen uit het roddelcircuit de namen van een aantal mogelijke daders naar voren, waaronder de twee verdachten.

    Tot verbijstering van de vader van een van de jongens, de man beende boos de zaal uit, oordeelde de officier van justitie dat de twee een wezenlijk aandeel hadden in de ongeregeldheden. De officier eiste voor beide verdachten een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De 19-jarige had nog een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur boven zijn hoofd hangen. Die moet hij alsnog uitvoeren, vond de officier. Uitspraak over twee weken.

    http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/2422...rsrellen_.html
    02-2024 de nieuwe lente !? IK hoop het

    #2

    Comment


      #3
      pleur maar op slot
      02-2024 de nieuwe lente !? IK hoop het

      Comment

      Working...
      X