Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Pakketjes in Zuidbroek bevatten vuurwerk

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Pakketjes in Zuidbroek bevatten vuurwerk

    Zuidbroek -

    De twee verdachte pakketjes in het postagentschap in Zuidbroek blijken vuurwerk te bevatten en daarbij iets, dat in de woorden van de politie 'op een ontstekingsmechanisme zou kunnen lijken.'

    Eerder deze avond maakte de politie melding van het feit dat er verdachte pakketjes in het agentschap aan de Spoorstraat in Zuidbroek waren aangetroffen. Politiewoordvoerder Ger Blokzijl is nu met een nadere verklaring naar buiten gekomen. Hij vertelt dat laat in de middag bij de politie een telefoontje binnenkwam van een tot nu toe onbekende man. Die vertelde dat hij vanochtend twee pakketjes bij het postagentschap had afgeleverd met daarin explosieven maar dat hij spijt had. Hij vroeg de politie te regelen dat de pakketjes niet bij de geadresseerde terecht kwamen.

    "We zijn er eerst met onze eigen specialisten gaan kijken maar die vertrouwden het niet", zegt de woordvoerder. Het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) werd erbij gehaald en die togen aan het werk. Bewoners van twee tegenover het agentschap staande huizen werden verzocht hun panden te verlaten. "Niet vanwege ontploffingsgevaar maar omdat de opruimingsdienst dan beter haar werk kon doen."

    De EOCKL constateerde dat de pakketjes vuurwerk bevatten. "Met dus iets dat op een ontstekingsmechanisme zou kunnen lijken maar op geen enkele manier had kunnen exploderen", zegt Blokzijl. "Maar als de pakketjes wel waren ontploft, doordat er op de een of andere manier vuur bij was gekomen, had het wel ernstige gevolgen kunnen hebben. De eigenaar van het agentschap was natuurlijk heel verbaasd. Hij had de pakketjes gewoon in zijn zaak liggen, klaar om naar de geadresseerde te gaan."

    Wie de geadresseerde is, wil de politiewoordvoerder niet zeggen. Geruchten, dat het om de Sociale Verzekeringsbank zou gaan, wil hij niet bevestigen. "We zoeken nu vooral naar de man, die heeft gebeld. We willen weten of hij dezelfde is geweest die de pakketjes heeft bezorgd. We hopen ook op verklaringen van getuigen die de man vanochtend vroeg hebben gezien."
    www.jekovuurwerk.nl

    #2
    wat zal dat ontstekingsmechanisme zijn? dat maakt het nog twijfelachtig of het hier om 'gewoon' vuurwerk gaat, of iets anders.

    Vuurwerk per post... niet doen! Je brengt anderen ongewild en onnodig in gevaar!

    Comment

    Working...
    X