Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Stadsbestuur Breda tilt niet al te zwaar aan overlast oud en nieuw

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Stadsbestuur Breda tilt niet al te zwaar aan overlast oud en nieuw

    Stadsbestuur Breda tilt niet al te zwaar aan overlast oud en nieuw


    BREDA - Als het gaat om de bestrijding van overlast in de nieuwjaarsnacht, ziet het stadsbestuur van Breda 'geen toegevoegde waarde' in samenwerking met andere gemeentes.

    Ook zien burgemeester en wethouders geen reden om de aanbevelingen over te nemen, die zijn opgenomen in een rapport van Thom de Graaff, de burgemeester van Nijmegen.

    Dat schrijft het college aan fractievoorzitter Mieke Vossenaar van Breda'97. Enkele weken geleden trok de politica aan de bel, omdat ze de manier waarop het stadsbestuur de overlast van vuurwerk rond oud en nieuw heeft aangepakt 'absoluut onvoldoende' vond. "Het enige wat Breda te bieden heeft zijn sussende woorden", was de kritiek van Vossenaar.

    Het college is niet onder de indruk van de kritiek. Eigenlijk valt het in Breda wel mee, is de boodschap. Beter nog, er is 'een dalende trend zichtbaar als het gaat om de hoogte van de schade, het aantal uitrukken van de brandweer en het aantal overlastmeldingen'.

    Begin januari constateerde de gemeente overigens nog dat per saldo de totale schade als gevolg van het afsteken van vuurwerk dit jaar is toegenomen.

    Het stadsbestuur vindt dat er ook een grens ligt bij het aantal ingrepen dat kan worden gedaan om overlast tegen te gaan. "Preventieve maatregelen kosten ook geld en volledige verwijdering van prullenbakken en ander straatmeubilair is onwenselijk."

    Wat het rapport van De Graaf betreft is het college ook duidelijk. De lokale situatie is maatgevend. Landelijk opgelegde ideeën werken volgens De Graaf juist contraproductief. Het heeft volgens het stadsbestuur dan ook weinig zin om zich daar druk over te maken.

    Wel worden ervaringen van bestuurders die men regelmatig spreek serieus genomen, maar extra samenwerking zien burgemeester en wethouders niet zitten.

Working...
X