Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerk van Ahof naar 't Smees

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerk van Ahof naar 't Smees

    Vuurwerk van Ahof naar 't Smees

    AALTEN - De handtekeningenactie tegen het afsteken van vuurwerk bij het dierenverblijf bij de Ahof in Aalten heeft succes gehad.

    Het Aaltense college van B en W heeft besloten om het afsteken van vuurwerk met het Volksfeest weer te verplaatsen naar een weiland aan 't Smees.

    Volgens het college ligt die plek op een afstand van ruim 300 meter van het dierenverblijf van de Aaltense kinderboerderij. Dat is ook de plaats waar dat vuurwerk al enkele jaren werd afgestoken. Voor die plek op 't Smees was ook gekozen om overlast voor de dieren van de kinderboerderij zoveel mogelijk te beperken.

    Bij de gemeente Aalten is geoordeeld dat die locatie altijd naar behoren heeft gefunctioneerd. De organiserende stichting Volksfeest Aalten stak het vuurwerk vorig jaar op een plek vlakbij de kinderboerderij af. Dat kon omdat er 'lichter' vuurwerk zou worden afgestoken. De gemeente: 'Gebleken is dat deze vorm voor vergelijkbare overlast heeft gezorgd als voorheen'.

    De verplaatsing zorgde vorig najaar voor 1500 protesthandtekeningen en het verzoek om het vuurwerk (weer) te verplaatsen. 'Gezien de ontstane onrust en commotie is er aanleiding om tot een dergelijk verbod te besluiten'.

    Het college stelt nu een zone vast van 250 meter rond het dierenverblijf waarin geen vuurwerk mag worden afgestoken. Het verbod geldt niet voor het vuurwerk van inwoners, die dat rond oud en nieuw willen afsteken.



    #2
    Vuurwerk van Ahof naar 't Smees

    Klinkt als een uitzending van man bijt hond

    Comment

    Working...
    X