Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Schalk probeert opnieuw vuurwerk te verkopen

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Schalk probeert opnieuw vuurwerk te verkopen

    Schalk probeert opnieuw vuurwerk te verkopen

    PRINSENBEEK - Eigenaar Jan Schalk wil in zijn tuincentrum aan de Mastlanddreef in het buitengebied van Prinsenbeek vuurwerk opslaan en verkopen.

    Omdat zijn plannen niet passen binnen het huidige bestemmingsplan werkt de gemeente Breda nu aan een wijziging van dat plan.

    Schalk is er al vier jaar mee bezig om op zijn bedrijf in Prinsenbeek vuurwerk te kunnen opslaan en verkopen.
    Zijn eerdere pogingen om dit via een vrijstellingsprocedure te regelen mislukten, omdat de provincie niet mee wilde werken. De gemeente Breda werkt nu aan een voorstel om voor deze plek de bestemming bedrijfsdoeleinden te veranderen in detailhandel. Dan zou hierin een ontheffing kunnen worden opgenomen voor de verkoop en opslag van vuurwerk.

    Schalk heeft er veel vertrouwen in dat het nu wel lukt en hoopt nog dit jaar vuurwerk te kunnen verhandelen, zegt hij.

    De Prinsenbeekse ondernemer kan er niet over uit dat collega's in andere provincies in dezelfde omstandigheden wel toestemming kregen voor de verkoop van vuurwerk en dat dit in Brabant niet kon. Schalk: ,,We zitten hemelsbreed zo'n 150 meter buiten de bebouwde kom. Dit is juist een ideale plek voor vuurwerk.''

    Zonder op dit specifieke geval in te gaan, zegt een woordvoerder van de provincie dat er op zich geen belemmering hoeft te zijn voor een vergunning in het kader van de wet Milieubeheer. Voorwaarde is wel dat het bestemmingsplan het toelaat en het past binnen de voorwaarden van het Vuurwerkbesluit voor verkoop en opslag.

    Om te kunnen blijven concurreren in de wereld van de steeds groter worden groencentra in Breda en omstreken, wil Schalk een compleet regionaal tuincentrum zijn, met alles wat hierbij hoort. ,,Het draait goed, maar we zullen ons moeten blijven ontwikkelen. Na de plantjes kwamen de potten, toen de vissen, de pompen en het gereedschap.'' Vuurwerk is de volgende, maar zeker niet de laatste stap, want de ondernemer heeft nog veel meer plannen, zegt hij.

Working...
X