Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vuurwerk oorzaak nieuwjaarsbrand Thailand

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Vuurwerk oorzaak nieuwjaarsbrand Thailand

    Vuurwerk oorzaak nieuwjaarsbrand Thailand

    BANGKOK (ANP) - De brand in een nachtclub in Bangkok, waardoor in de nieuwjaarsnacht 65 mensen om het leven kwamen, is veroorzaakt doordat vuurwerk werd afgestoken. Onderzoek heeft dat uitgewezen.

    Een hoge politiefunctionaris in Bangkok maakte de resultaten van het onderzoek zaterdag bekend. Tot nog toe zijn vijf personen, onder wie leidinggevenden van de Santika bar, aangeklaagd vanwege de brand. De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te gaan verrichten.

    Meer dan tweehonderd mensen raakten gewond door de brand. Hulpdiensten stellen dat het aantal slachtoffers erg hoog was doordat de bar weinig uitgangen had. De ramen waren voorts gebarricadeerd met ijzeren staven.

    De club beschikte sinds 2004 niet meer over de benodigde vergunningen op het gebied van veiligheid. Door beroep aan te tekenen tegen dat besluit, kon de Santika de afgelopen jaren open blijven.


    #2
    BANGKOK -
    De zanger van de Thaise popgroep Burn is aangeklaagd voor onachtzaamheid, omdat hij bij de jaarwisseling vuurwerk afstak in een disco in de Thaise hoofdstad Bangkok. Dat heeft de Thaise politie dinsdag gemeld. In de nachtclub brak een brand uit, die meer dan zestig levens eiste.

    Generaal Jongrak Jutanont, het plaatsvervangend hoofd van de Thaise politie, liet weten dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand is afgerond. Uit het onderzoek is gebleken dat de brand in de nachtclub Santika is ontstaan door vuurwerk dat het plafond raakte. Volgens getuigen stak de 28-jarige zanger Saravuth Ariya van Burn vuurwerk af tijdens het aftellen voor het nieuwe jaar. Saravuth zelf ontkent dat hij onvoorzichtig is geweest.

    Saravuth is de zesde persoon die in verband met de brand is aangeklaagd. De eigenaren en managers van de club waren al eerder aangeklaagd wegens onder meer onachtzaamheid en het toelaten van minderjarigen in de disco.

    Comment

    Working...
    X