Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Minder jongeren naar Halt

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Minder jongeren naar Halt

    leiden/regio -
    Het politiekorps Hollands Midden heeft rond de afgelopen jaarwisseling 175 jongeren naar Bureau Halt gestuurd voor een vuurwerkovertreding. Dat zijn er 82 minder dan tijdens oud en nieuw 2007-2008.

    De daling ten opzichte van vorig jaar is met name in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek. Zo nam het aantal in Leiden en Voorschoten af van 51 naar 17 en in Katwijk, Lisse, Noordwijk en Oegstgeest van 86 naar 56. Mogelijk heeft de zero tolerance aanpak van deze gemeenten hier aan bijgedragen, vermoedt Halt. In deze aanpak is veel aandacht voor de zwaardere vuurwerkdelicten en agressie tegen hulpverleners. Dat zijn geen Halt-delicten maar die delicten worden door het openbaar ministerie afgehandeld. De Halt-jongeren hadden illegaal vuurwerk bij zich, staken hun knallers te vroeg af of veroorzaakten overlast met vuurwerk.

    Wellicht dat ook de vuurwerkvoorlichtingen hebben bijgedragen aan de daling van het aantal Halt-jongeren. De boodschap van de landelijke vuurwerkcampagne dit keer was 'Maak er een relaxed feest van, veroorzaak geen overlast en knal allen volgens de regels'.

    De jongeren hebben allemaal een werk- of leerstraf uitgevoerd in combinatie met een individueel gesprek of een groepsvoorlichting. Indien er sprake was van schade, dienden de jongeren deze te betalen. De werkstraf is meestal uitgevoerd bij gemeentelijke diensten, woningcorporaties en andere non-profit organisaties. De straf bestond uit vuurwerkrommel opruimen, vegen, portieken schoonmaken en ander werk in openbare ruimtes.

    Naast deze repressieve aanpak voerde Halt preventieve activiteiten uit. Om de risico's, overlast en ongelukken met vuurwerk te voorkomen, heeft Halt Hollands Midden en Haaglanden in november en december 2008 in totaal 711 keer voorlichting gegeven aan jongeren van 11 tot 14 jaar

    bron http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/...eren_naar_Halt
    02-2024 de nieuwe lente !? IK hoop het
Working...
X