Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Schade bij oudjaar blijft zorg

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Schade bij oudjaar blijft zorg

    KAPELLE - Na tips en adviezen van burgers zal de gemeente Kapelle zich nog eens bezinnen op een methode om vuurwerkschade zoveel mogelijk te voorkomen.

    Kapelle maakt 25.000 euro aan kosten na vuurwerkacties met oud en nieuw en de weken daarvoor. Dat is inclusief voorlichting, voor- en nazorg. Van het bedrag is 11.000 euro directe schade. Zo moesten speelhuisjes en toestellen in drie speeltuintjes het ontgelden, evenals achttien afvalbakken. Ook ruiten en verkeersborden waren doelwit. De speeltuintoestellen moesten worden vernieuwd, omdat ze aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen.

    Burgemeester Siebe Kramer heeft naar aanleiding van berichtgeving over de vuurwerkschade tips en adviezen ontvangen. Hij wil nagaan of hij daar iets mee kan. "Je merkt dat na nieuwjaar de discussie op gang komt. Het is natuurlijk prettig dat burgers meedenken."

    Toch ligt het niet altijd even simpel. "Je zit als gemeente met dilemma's. Moet je nu afvalbakken preventief verwijderen? En wanneer doe je dat? Twee weken vooraf? Dan krijg je gegarandeerd zwerfvuil. Bovendien kost het verwijderen van afvalbakken en terugplaatsen een hoop geld. Misschien per afvalbak wel net zoveel als de aanschaf van zo'n bak. Er zijn ook vandalismebestendige afvalbakken, maar die zijn weer een stuk duurder. Je praat dan toch over zo'n 140 afvalbakken in de gemeente Kapelle."

    Om de vuurwerkschade in te dammen, pleit de Kamer-fractie van GroenLinks voor een vuurwerkverbod. Burgemeester Kramer ziet er vooralsnog niet zoveel heil in. Een centraal vuurwerk is mogelijk een beter idee. "Dan moet je het natuurlijk wel groot aanpakken. De vraag blijft wat je het beste kunt doen. Daar moeten we nog maar eens goed over praten."

    Grotere inzet van toezichthouders in de laatste twee weken van december acht Kramer wel mogelijk, maar financieel een dure keuze. "Want die gasten die vuurwerk afsteken en zaken vernielen, zijn doorgaans 's avonds op pad. Avonduren van

    http://www.pzc.nl/regio/bevelandenth...lijft-zorg.ece
    02-2024 de nieuwe lente !? IK hoop het
Working...
X