Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Fors minder vuurwerkschade in Bunschoten

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Fors minder vuurwerkschade in Bunschoten

    Fors minder vuurwerkschade in Bunschoten

    In de gemeente Bunschoten is tijdens de jaarwisseling 2008-2009 aanzienlijk minder schade aangericht door vuurwerk. In totaal bedraagt de schade € 10.000,-Vorig jaar werd voor € 36.000,- aan gemeentelijk eigendommen vernield. De forse daling van de schade is mede te danken aan de inzet van de politie en de gemeentelijke buitendienst.

    Preventieve maatregelen
    Gedurende de maand december 2008 werd door twee agenten speciaal gesurveilleerd op vuurwerkoverlast. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een telefonische vuurwerklijn. Via deze telefoonlijn kon overlast direct aan de politiesurveillanten worden gemeld. De wijkchef van de politie en de burgemeester hebben inwoners via een huis-aan-huis brief opgeroepen om verantwoordelijk met vuurwerk om te gaan en overlast te melden. Ook is voorlichting gegeven op scholen en via de lokale media.
    De medewerkers van de buitendienst troffen in de maand december diverse voorzorgsmaatregelen tegen vuurwerkoverlast. Zo zijn alle afvalbakken in en rondom het centrum met kleppen dicht gemaakt. Ook zijn diverse afvalbakken tijdelijk weggehaald. Tijdens nieuwjaarsnacht hebben toezichthouders (burgers) de vreugdevuren in Eemdijk en Spakenburg in goede banen geleid.

    Schade
    Ondanks alle voorzorgsmaatregelen sneuvelden in de periode rond Oud en Nieuw
    diverse gemeentelijke eigendommen waaronder: 68 verkeersborden, 15 straatnaamborden en 14 afvalbakken. Positief opvallend is dat er dit jaar geen schade aan bushokjes of putdeksels is te melden.


    Burgemeester Van de Groep in een reactie:
    ,,Ik ben aangenaam verrast met de daling van de vuurwerkschade dit jaar. Deze cijfers geven aan dat veel inwoners van Bunschoten, gehoor hebben gegeven aan de oproep om verantwoordelijk om te gaan met vuurwerk. Hoewel elke schade er nog een teveel is, ben ik iedereen die heeft meegewerkt aan het terugdringen hiervan, oud en jong, erkentelijk

    #2
    Fred, dit zijn positieve berichten. Die mag je niet plaatsen van Arno Bonte, schaam je

    Comment

    Working...
    X