Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Overlast nieuwjaar valt mee

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Overlast nieuwjaar valt mee

    OOSTERHOUT - Uit de cijfers die de gemeente gisteren bekend heeft gemaakt, blijkt dat de overlast rond het nieuwjaarsfeest in Oosterhout meegevallen is. Er zijn maar twaalf jongeren, die te vroeg vuurwerk hebben afgestoken, doorverwezen naar het Buro Halt voor een alternatieve straf; twee door de gemeente en ongeveer tien door de politie. "Dat is heel weinig", zegt Rian Vogels van de gemeente.

    De gemeente had extra ingezet op de vuurwerkoverlast. Aangekondigd was dat er extra controleurs op pad zouden gaan, die onmiddellijk zouden reageren als er een melding van vroegtijdig afsteken van vuurwerk binnen zou komen.

    Volgens de gemeente zijn er niet veel meldingen binnengekomen. Uiteindelijk pakten de gemeentelijke controleurs twee jongens op. De politie greep tien vuurwerkboefjes in de kraag. De meeste knullen moesten voor straf op de gemeentewerf werken.

    Ook uit het aantal vernielingen dat de buitendienst van de gemeente al heeft geïnventariseerd, zou moeten blijken dat het allemaal is meegevallen.

    Vorig jaar werden zeventig afvalbakken vernield, nu 'slechts' 25. In 2008 betekende de nieuwjaarsnacht het einde voor 150 verkeersborden, nu 'maar' vijftig.

    Waar de gemeente wel uitgesproken tevreden over is, is de manier waarop Oosterhouters het vuurwerkafval hebben opgeruimd. Tot 2009 ging de buitendienst op pad om op 1 januari vuurwerkresten op te ruimen, maar de kosten daarvan rezen de pan uit. Dus werd Oosterhout gevraagd zelf de bezem ter hand te nemen. Dat leverde 750 afvalzakken op die bij de milieustraat zijn ingeleverd. Plus wat burgers nog in de kliko hebben gegooid.

    Toch leverde de oproep van de gemeente om zelf te vegen ook weer klachten op. "Er waren mensen die belden dat hun buurman de vuurwerkresten niet had opgeruimd. Of we wilden handhaven", vertelt gemeentewoordvoerder Rian Vogels.

    Maar dat heeft de gemeente niet gedaan. Het betrof immers maar een verzoek aan de bevolking en geen plicht. Het is onmogelijk om in zulke gevallen handhavend op te treden.

Working...
X