Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Grote brand in Nieuw-Vennep

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Grote brand in Nieuw-Vennep



    Bij een metaalverwerkingsbedrijf in de Staringstraat in Nieuw-Vennep heeft dinsdag een grote brand gewoed.

    In het bedrijf stonden meerdere brandbare goederen opgeslagen zoals vuurwerk, olie en gasflessen. Het pand ligt op een bedrijventerrein vlak naast een woonwijk. De brandweer is met man en macht bezig geweest om het vuur onder controle te houden. Niemand raakte gewond.

    Foto's: Eric Jan Geertsen

    Mvg Frans

    #2
    Iemand enig idee welke vuurwerkwinkel dit is?
    Althans dat maak ik er wel uit op, als er vuurwerk is opgeslagen.
    Mvg Frans

    Comment


      #3
      wellicht een vestiging van vuurwerkreus?

      Comment


        #4
        Andre van Wees (kerstbomen) zit in Nieuw Vennep
        Balk Rijwielen zit in Nieuw Vennep

        Comment


          #5
          Het is een schroothandelaar.
          Zo te zien aan het onderstaand stukje, zal het wel gewoon een privé opslagje van vuurwerk zijn geweest;
          Brand verwoest loods van schroothandel
          Nieuw-Vennep - Dinsdagavond heeft een grote brand gewoed bij een schroothandel aan de Van Staringstraat in Nieuw-Vennep. De brand brak uit aan het begin van de avond door nog onbekende oorzaak. De loods op het bedrijvencomplex kan als verloren worden beschouwd.

          Bij de brand is niemand gewond geraakt. Omliggende bedrijfspanden zijn op last van de brandweer ontruimd. Ook een nabijgelegen hotel werd ontruimd. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft de brandweer enkele gasflessen in veiligheid gesteld. Een kleine hoeveelheid vuurwerk is tijdens de brand tot ontbranding gekomen. Bij de bluswerkzaamheden stortte delen van het gebouw in.

          De brandweer bestrijdt de brand met negen tankautospuiten en een hoogwerker om zo de brand van meerdere kanten te bestrijden. Wat er precies in de loods lag opgeslagen, is nog niet bekend. De brandweer denkt nog tot laat in de nacht bezig te zijn met het nablussen van de brand.

          Dinsdagavond heeft een grote brand gewoed bij een schroothandel aan de Van Staringstraat in Nieuw-Vennep. De brand brak uit aan het begin van de avond door nog onbekende oorzaak. De loods op het bedrijvencomplex kan als verloren worden beschouwd.
          Dacht door het eerste nieuwsbericht dat het een vuurwerkwinkel betrof.
          Loos alarm lijkt mij.

          grtz Frans
          Mvg Frans

          Comment


            #6
            balk rijwielen zit naast deze schroothandel, het lijkt er nu op dat er hier het een en ander is afgegaan, maar dit blijft voor dit moment giswerk.
            het is best mogelijk dat de knallen die gehoord zijn van gasflessen afkomstig waren.

            Comment


              #7
              Nieuw-Vennep -
              Bij het bedrijf Van Groningen aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep is dinsdag aan het begin van de avond een grote brand uitgebroken. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel.

              Op duizend vierkante meter stonden partijen koffers, scooters, kleding, parfums, wasmiddelen en witgoed. Restanten uit faillissementen en - ironisch genoeg (brand)schadeafwikkelingen. Na dinsdagavond rest er niets meer van de restpartijen dan een geblakerde hoop onder het puin van ingestorte bedrijfshallen. Van Groningen BV, handel in partijgoederen, sloper en inkoper van oud ijzer, is ten onder gegaan in een grote brand.

              Om tien voor half zeven rukte de brandweer uit, die al vrij snel groot alarm sloeg. Uit de vuurzee in de hallen en de winkel aan de Staringstraat klonken luide knallen en gascilinders werden haastig door de brandweerlieden uit de hallen gesleept, die bovendien kennis hadden van de aanwezigheid van een dieselopslag binnen. De knallen werden veroorzaakt door ontploffend vuurwerk, dat ook bij Van Groningen was opgeslagen. Overwogen werd vanwege de enorme rookontwikkeling de omwonenden te evacueren, wat het op de been brengen van veel hulpverleners noodzaakte. Uiteindelijk werd hier toch niet toe besloten. Bovendien was, aldus Sander van Schagen van de Veiligheidsregio Kennemerland, het laten aanrukken van tankautospuiten uit de wijde omgeving noodzakelijk, om de vuurzee te kunnen omsingelen. De brandweer slaagde er uiteindelijk in het vuur in te sluiten op het terrein van Van Groningen BV. De hallen, winkel en inventaris moesten echter ruim een uur na het uitbreken van de brand als verloren worden beschouwd.



              Comment

              Working...
              X