Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Balkenende: jaarwisseling moet echt rustig

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    Balkenende: jaarwisseling moet echt rustig

    Balkenende: jaarwisseling moet echt rustig

    DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende vindt dat de jaarwisseling dit jaar rustiger is verlopen, maar het moet de komende jaren echt rustig worden. „Rustiger is nog niet goed genoeg”, vindt hij.
    Geweld tegen hulpverleners mag absoluut niet getolereerd worden”. Ook vernielingen zijn niet gepast en moeten hard worden aangepakt. Dat zei de premier vrijdag na de eerste ministerraad in het nieuwe jaar. Volgens Balkenende zijn er nog veel incidenten geweest met oud en nieuw.

    In totaal zijn nu 5400 incidenten van rond de jaarwisseling bekend, waarbij in ruim tweehonderd gevallen geweld is gebruikt tegen mensen die een publieke taak vervullen. Verder waren er nog ruim vijfhonderd (zware) mishandelingen, 264keer was sprake van openlijke geweldpleging en samenscholing. Bij veruit de meeste incidenten ging het om brandstichtingen en vernielingen.

    Volgens minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken is het van groot belang dat gemeenten zich goed op de jaarwisseling voorbereiden. Als voorbeeld noemde zij het organiseren van feesten voor jongeren zodat die niet verveeld op straat gaan slenteren.

    De bewindsvrouw denkt dat gemeenten op dit moment genoeg instrumenten in handen hebben om oud en nieuw in goede banen te leiden. „Er hoeven niet meer maatregelen bij”, stelt zij.


    #2
    ze moeten nog even een paar jaar gedult hebben . want de nieuwe strafregeling rond o&n
    is nog maar pas in werking gezet .
    verder denk ik dat uit eindelijk wel rustiger gaat worden met o&N op deze voet
    02-2024 de nieuwe lente !? IK hoop het

    Comment


      #3
      Het is iig een goed teken dat ze niet vuurwerk aanwijzen als de veroorzaker van al het gedoe rond O&N en dat de politiek gelukkig inziet dat het hele andere factoren zijn!!
      Groeten...:)

      Comment

      Working...
      X