Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

'Totale schade jaarwisseling waarschijnlijk lager'

Collapse
X
 
  • Filteren
  • Tijd
  • Toon
Clear All
nieuwe berichten

    'Totale schade jaarwisseling waarschijnlijk lager'

    (Novum) - De totale schade door branden, vernielingen en andere aan oud en nieuw gerelateerde oorzaken is waarschijnlijk lager dan tijdens de vorige jaarwisseling. Hoewel cijfers van de verzekeraars nog ontbreken, lijkt het er volgens het Verbond van Verzekeraars op dat het schadebedrag dit jaar lager uitpakt.

    Vorig jaar werd naar schatting zo'n twintig miljoen euro uitgekeerd door verzekeraars voor schade door vandalen. Verzekeraars lieten voor oud en nieuw weten samen op te trekken tegen vandalen door collectieve claims in te dienen. Daarbij wordt de totale schade die een vandaal aanricht in één klap verhaald door alle verzekeraars die erbij betrokken zijn. Voorheen ging dat nog ieder voor zich.

    De woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars baseert zich vooralsnog op 'de geluiden' die hij heeft opgevangen over de jaarwisseling. "Het is nog niet gezegd dat dit een voorbeeldige jaarwisseling was. Denk alleen al aan die jongen op dat station in Rotterdam. Ook zijn er nog veel auto's uitgebrand. Dat is vooral erg als een auto alleen WA is verzekerd en de schade dus niet wordt vergoed."


Working...
X